Gemeentelijke Muziekschool
Jaap Prinsen

Korte Zijlweg 9B
2051 BD Overveen

023 527 74 70 (tussen 13:00 & 17:00)

muziekschool@bloemendaal.nl

Facebook | Instagram

Inschrijven Muziekles
Meld je nu aan voor het nieuwe seizoen!

Samen muziek maken 🎵🎸🎷🎤🎹🥁 Leer een instrument spelen of zingen!

Wilma Buwalda

Pianolessen van Wilma Buwalda

Je eigen muzikaliteit ontdekken op een ontspannen en spontane manier. Dat kan door improviseren en zelf liedjes bedenken, maar ook gewoon van bladmuziek leren spelen of Pop/Jazz/Latin/Musicalmuziek alleen met een akkoordenschema en een tekst spelen op je gehoor. Je kunt ook leren meespelen met een een opname van Spotify. Samenspelen met elkaar of met een ander instrument. Alles mag en kan!  Er wordt samen met de leerling spelenderwijs geluisterd en gekeken op welke wijze hij/zij het beste leert en welke stukken ze leuk vinden en bij hun niveau aansluiten.

Je krijgt, als je dat wilt, in de pianoles alle stijlen aangeboden want Wilma Buwalda is een pianodocent met 2 conservatorium gediplomeerde opleidingen in zowel de Klassieke als in de Lichte muziek. Piano spelen met de leerlingen en lesgeven is naast het zelf pianospelen en optreden, nog steeds na al die jaren haar grootste passie.

Plezier in het pianospelen, rond de piano zingen, bewegen en op instrumentjes spelen, is een belangrijk onderdeel van de lessen, in de de beginjaren.De leerlingen krijgen in principe in de eerste 4 /5 jaar alle stijlen aangeboden. Vanaf de brugklas maken leerlingen regelmatig een keuze tussen Lichte  en Klassieke muziek, maar er zijn er ook veel die beide stijlen spelen.

“Speel wat je weet” en “Weet wat je speelt” is een rode draad door de lessen van de leerlingen die meer over de muziektheorie willen weten en dat dan ook kunnen toepassen in hun eigen stukken. Niets is zo fijn om lekker uit je hoofd te spelen en, zodat je je helemaal thuis voelt op je instrument. Dat is ,ook bij een klassiek stuk, een essentieel onderdeel van de pianoles.

 

De piano is een geweldig en veelzijdig instrument , solo, waar je thuis even langs loopt om een stukje te spelen, of samen, als begeleidingsinstrument. In de lichte muziek gebruiken we het als slaginstrument om leuke grooves (vaste  steady ritmes) te spelen.

Lessen

Wilma Buwalda geeft de volgende lessen

Les van Wilma Buwalda meld je aan!

Aanmelden