Gemeentelijke Muziekschool
Jaap Prinsen

Korte Zijlweg 9B
2051 BD Overveen

0235277470 (tussen 13:00 & 17:00)

muziekschool@bloemendaal.nl

Facebook | Instagram

Inschrijven Muziekles
Direct aanmelden voor seizoen 22/23

Samen muziek maken. Wil je een instrument leren spelen, leren zingen?

Gerda Postma

Het trompetgeluid is het mooiste geluid ter wereld!

Zelf begon ik op 9-jarige leeftijd met trompet spelen, bij de plaatselijke fanfare in Friesland. Toen ik 17 was ging ik trompet studeren aan het conservatorium in Groningen en daarna deed ik de masteropleiding trompet in Den Haag. Sinds 2007 werk ik met veel plezier als docent trompet/klein koper aan de gemeentelijke Muziekschool Jaap Prinsen. De trompet & lesgeven zijn de 2 grote passies in mijn leven. Met heel veel plezier maak ik zelf muziek, maar nóg leuker vind ik het om dit plezier te delen met mijn leerlingen en sámen muziek te maken.

Van muziek maken word je blij, het geeft ontspanning, het is een uitlaatklep, maar bovenal geeft het heel veel plezier.

 

In de trompetles gaan we vooral veel muziek maken, trompet spelen! Je leert hoe je een mooie trompetklank kunt maken, goed ademhalen en vervolgens weer doorblazen in de trompet. Je leert muziek/muzieknoten/ritmes lezen en begrijpen en we gaan natuurlijk leuke muziekstukken spelen.

Op de trompet kun je heel veel verschillende soorten muziek en stijlen spelen, als je een paar weken trompet speelt kunnen we al beginnen met bekende liedjes zoals Vader Jacob, Mieke heeft een lammetje etc. En later kun je ook muziek van bijvoorbeeld Bach en Mozart spelen, maar ook popmuziek, jazz, muziek van bijvoorbeeld Ed Sheeran, Kiteman of Eric Vloeimans. Een belangrijk aspect in de les is samenspelen, in je eentje muziek maken in natuurlijk geweldig, maar het wordt nóg leuker en mooier als we dit samen doen.

Lessen

Gerda Postma geeft de volgende lessen

Les van Gerda Postma meld je aan!

Aanmelden